توصیه های غذایی برای فصل سرد زمستان
بی شک استفاده از مواد مغذی خوب در رژیم غذایی می تواند فواید مثبتی را در سلامتی بدن داشته باشد و مقاومت بدن را در مقابل بیماری ها افزایش دهد.
مهسا میرزایی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در این باره نکاتی را برای خوانندگان محترم بیان کردند که مهمترین آن به شرح ذیل می باشد:
- مصرف مایعات به خصوص مایعات گرم برای هر
فرد بیشتر شود .استفاده از غذاهایی مانند
انواع سوپ ها و آش هایی که حاوی مقادیر زیادی سبزیجات، شلغم و... هستند کمک به قوی
شدن سیستم ایمنی بدن میکند.
- میان وعده هایی مانند شیر داغ و فرنی بدن را گرم و مقاوم نگه میدارد.
-میوه هایی نظیر پرتغال ،لیمو شیرین و نارنگی به دلیل ویتامینC بالا توصیه
میشود روزانه مصرف شوند.
-مصرف
شلغم در این فصل میتواند در پیشگیری از انفولانزا بسیار موثر باشد زیرا شلغم دارای
آنتی بیوتیک طبیعی میباشد.
-مصرف
مواد غذایی که حاوی ویتامین های A ,C,E , B6 آهن و روی هستند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. این غذا ها شامل انواع سبزیجات زرد و قرمز، کلم، لبو، گوجه فرنگی، هویج، دانه های غلات، تخمه آفتابگردان، موز، عدس، اسفناج ، سیب زمینی، میگو و جگر گوساله می باشند.
-مصرف
کدو حلوایی به عنوان دسر یا میان وعده به دلیل ویتامین A بالا در کنترل سرماخوردگی و انفولانزا نقش موثری
دارد.
-تا
حد امکان از مصرف کربوهیدرات های ساده مانند قند و شکر ، لبنیات پرچرب ، روغن های
مایع و جامد و غذاهای سرخ کردنی بپرهیزید.
-از
انواع میوه ها و سبزیجات تازه و مرغ و گوشت تازه استفاده کنید.
-در صورت ابتلا به انفولانزا مراقب کم آبی بدن ، کاهش وزن و مشکلات تنفسی باشید و در رژیم غذایی از انواع انتی اکسیدان ها (ویتامین های A , E,C) که در میوه ها ، سبزیجات تازه فراوان است استفاده کنید.
-در
صورت وجود احتقان و گرفتگی بینی و حلق ،نوشیدن مایعات گرم مانند چای کمرنگ مقدار
فراوان توصیه میشود.
نظر دهید