به مناسبت روز جهانی تخم مرغ برگزار شد
مراسم صبحانه سلامت به مناسبت روز جهانی تخم مرغ"۱۷ مهر ماه" در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شفت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت شهرستان شفت : مراسم روز جهانی تخم مرغ "۱۷ مهر ماه" و با "شعار هر انسان سالم، یک تخم مرغ در روز " سفره صبحانه سلامت در شبکه بهداشت شهرستان شفت برگزار شد.
مهسا میرزایی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت شهرستان شفت در این خصوص می گوید:
تخم مرغ یکی از کاملترین، ارزانترین و فراوان ترین غذاهای پروتئینی است که بعد از شیر جایگاه دوم را در تغذیه اقشار جامعه می تواند داشته باشد. ولی به دلیل غیر علمی و باورهای اشتباه از مصرف مناسب این فرآورده مغذی خودداری می شود.
تخم
مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است، بلکه یک عنصر لاینفک برای تولید
بسیاری از غذاها است. سالهاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل
مطرح میباشد. این ویژگی به علت مواد مغذی استثنایی تخم مرغ است:
- تخم
مرغ دارای پروتئین با کیفیت بالا( حاوی۵/۵ گرم پروتئین یا ۱/۱۱ درصد ارزش
روزانه V% پروتئین
مورد نیاز روزانه) و نیز حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری و مقادیر قابل توجهی از
ویتامین ها و مواد معدنی ضروری می باشد.
- کولین تخم مرغ صرف نظر از تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه ، برروی سلامت قلب و عروق نیز موثر است .
- از
آنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامینهای گروه ب بویژه B۱۲ نیز هست ، اهمیت عمدهای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکولهای بی خطر دارد .
- لوتئین و زاگزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکملها ، از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینائی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری میکند .
علیرغم تمامی این شگفتیها اما متاسفانه جایگاه تخم مرغ در سبد غذایی بدلیل اینکه حاوی مقادیری از کلسترول میباشد ، کاهش یافته است. بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان آنها بر میگرداند ، بلکه جایگاه آنها را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده و دلایلی را برای مصرف همیشگی تخم مرغ ارائه میکند.
نظر دهید