• 1398/04/26 - 09:17
  • تعداد بازدید خبر : 83
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

چگونه از بیماری‌های منتقله از آب و غذا پیشگیری کنیم؟

بیماری‌های روده‌ای و منتقله از آب و غذا بیشتر در فصول بهار و پاییز بروز می‌کنند. با گرم شدن هوا، شیوع این نوع بیماری‌ها بیشتر می‌شود بنابراین آشنایی با این بیماری‌ها و دانستن راه‌های انتقال و پیشگیری از آنها برای هر فرد ضروری است.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان شفت : بیماری‌های منتقله از آب و مواد غذایی بیماری‌هایی هستند که از خوردن و آشامیدن غذا، آب یا نوشیدنی آلوده ناشی می‌شوند. عوامل این آلودگی باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها هستند. از جمله بیماری‌های منتقله از آب و غذا می‌توان به مسمومیت غذایی بوتولیسم، تیفویید، وبا و اسهال خونی آمیبی اشاره کرد.



وبا یک بیماری روده ای است که نشانه های آن در شکل شدید، مدفوع روان، آبکی
وبدون درد (اسهال آبکی _برنجی)، حالت تهوع واستفراغ فراوان شروع میشود. موارد درمان
نشده با کاهش شدید آب بدن، اسیدی شدن ،اختلال در دستگاه گردش خون ،افت قند خون و نارسایی
کلیه، منجر به مرگ بیمار میشود.حاملان (مبتلایان 
بدون نشانه ) می توانند منتقل کننده عفونت باشند. درمان به موقع و فراهم
کردن امکانات مایع درمانی، استفاده از
ORS
ومراجعه به محض شروع اسهال می تواند باعث کاهش بسیاری از موارد مرگ ناشی از وبا
شود.



عامل بیماری وبا میکروبی به نام ویبریوکلرا است که از طریق تولید سم در روده
کوچک باعث بیماری می شود.



عامل بیماری وبا در آب آشامیدنی ناسالم، آّب های سطحی، راکد، شور و ساحلی،
فاضلاب، آب چشمه، قنات ،صدف دریایی،گوشت، میوه، سبزی ها و سایر مواد غذایی آلوده یافت
می شود.



تقریبا 75درصداز افرادی که دچارعفونت می شوند،هیچ نشانه ای از
بیماری ندارند.20 درصد دیگر دچار اسهال



می شوند که از اسهال ایجاد شده توسط دیگرعوامل قابل افتراق و تشخیص
نیست.درتعداد اندکی (2تا 5 درصد) از افراد مبتلا به عفونت ،اسهال آبکی ،استفراغ و
از دست رفتن آب بدن رخ می دهد.وبای علامت دار ،با اسهال آبکی حجیم بدون تب یا
زورپیچ شکم آغاز می گردد . مدفوع بیماران وبایی، ظاهر مایع شفاف آغشته به مخاط
سفید رنگ می گیرد که در اصطلاح مدفوع (( آب برنجی )) نام دارد.استفراغ و کرامپ
دردناک در پاها علائم شایع هستند.در ابتلا به وبای شدید بیمار ممکن است تا 10 درصد
وزن بدن خود را از طریق اسهال و استفراغ از دست بدهد.



انتقال بیماری از راه دهان به
معده انسان از طریق دست های آلوده، سبزی و میوه آلوده مواد غذایی و آب آلوده به
صورت مستقیم و خاک، حشرات و مدفوع به صورت غیرمستقیم انجام میگیرد.


  • گروه خبری : اخبار شبکه های بهداشت و درمان شفت
  • کد خبر : 49635
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1398/04/26 09:17